hits

KARI-ANNE AARVG

www.hermanogmamma.blogg.no

EKSTRAORDINRT OSTESMRBRD 26.03.2018

For noen r siden var det ordinre ostesmrbrdet helt ok. Helt topp, faktisk. Med Norvegia, smr og ketchup. Egentlig gjenspeilet det ogs resten av enkelheten ved et umodent menneske i utvikling. Verden var lett spiselig, sinnet naivt, og f sprsmlstegn ble generelt satt.

Men s skjedde det noe. Gradvis. Sakte. 

Verden gikk fra bli betraktet med tunnelsyn til vidvinkel, sprsmlene kom, nysgjerrigheten blomstret, og kravene ble etter hvert stilt.

Ved tanken p noen av valgene som tidligere ble tatt, skulle man tidvis nske bare kunne forsvinne. Som duggen p ruten etter det overopphetede badevannet, eller vinden som raskt og upaktet piler forbi.

Men s er det vel slik at man ikke skal angre, heller ta lrdom. S vil noen erfaringer ha hyere pris enn andre.

I alle fall. Her har dere oppskriften p et allsidig og spennende ostesmrbrd med mange smaksopplevelser.

DETTE TRENGER DU:

Et brd du liker godt

Olje

Smr

Soltrkede tomater i olje

En ost du liker godt, jeg har brukt brie

2 skiver bacon

Grov sennep

Grnnkl

Lk

Salt

DETTE GJR DU:

1. Stek baconet

2. Smr brdskivene med sennep

3. Legg p skivet ost, lk og soltrket tomat

4. Legg den ene skiven over den andre

5. Smr den vre siden med smr

6. Stek begge sidene av ostesmrbrdet under lokk p middels varme, til osten smelter

7. Lett litt p den ene siden, og lur inn litt grnnkl

8. avslutt gjerne med noen flak maldonsalt (eller annet grovt salt) p toppen

VEL BEKOMME

VEL BEKOMME

VEL BEKOMME

VEL BEKOMME

HEMMELIGHETEN BAK DEN BESTE KAKAOEN 18.11.2017

Selv om jeg er en av dem som elsker denne tiden av ret-, kaldt og friskt, har hverdagen de siste ukene vrt alt annet enn en dans p roser. Eksamensperioden er i full gang, og oppi det hele har sykdom ramlet inn i familien. Kunne det passet drligere? Nei.

I slike perioder er det ekstra viktig kose seg, og hos oss er kakao alltid en hit. Som ved alt annet jeg lager, er det ogs her viktig putte i litt ekstra av det beste. I dette tilfellet gjelder det sjokolade og smr. Mmm.

Dette er virkelig hemmeligheten bak den beste kakaoen! Har du ikke prvd? Prv, da, vel. 

ENKLE ENERGIBARER P BUDSJETT. 06.02.2014



Jeg er s lei disse dannede matoppskriftene forut sin moderne tid, med spesielle kjerner, former for fett eller mel. Som ikke inneholder ditt og datt, men heller tilfrer kroppen sunnhet, balanse, harmoni og gudene vet hva. Som om det ikke er nok, m man milevis for skaffe disse ingrediensene som er stemplet med de frekkeste priser, s fremt man ikke bor vegg i vegg med Menys strste varehus.

All bermmelse til Fotballfruen, oppriktig og rlig, men for de av oss som ikke har tid og penger til sette oss inn i det rareste innhold, skulle jeg nske det var mer fokus p simple oppskrifter rundt moderne mat, om jeg kan kalle det det. Derfor slr jeg til med min alminnelige formel p energibarer, med ingredienser de fleste har i skapet, eller finner lett tilgjengelig p den minste bu.

Du trenger:

♥ 200 g hasselntter
♥ 200 g havregryn
♥ 250 g rosiner
♥ 30 g puffet havre
♥ 100 g brunt sukker
♥ 200 g smr
♥ 1/5 ts kanel
♥ 200 g honning
♥ 3 plater kokesjokolade

Du kan med fordel bruke de nttene du liker best, bytte ut rosinene med noe annet du synes smaker bedre, droppe kanel, eller bruke en annen form for sjokolade. Det er s moro eksprimentere, og komme frem til smaker en selv liker best. Man fr sjeldent gjort noe galt, s lenge man holder seg til hovedingrediensene, som i dette tilfellet er havregryn, smr, brunt sukker og honning.

Slik gr du frem:


1. Finn frem alle ingrediensene du trenger. (Her mangler sjokolade).


2. Rist havregrynene p en middels varm panne noen minutter, for s ke temperaturen og samtidig tilsette rapsolje (jeg hadde ikke rapsolje, s brukte olivenolje, det gikk fint).
3. Smelt smr, honning og brunt sukkert i en kaserolle. La det st smputre en god stund. Blandingen er ferdig nr du kan ta noe p en skje, holde det under rennende kaldt vann, og massen likner karamell. Tilsett s kanel.
4. Bland havregryn, rosiner og ntter, for s helle karamellblandingen over.


5. Fordel massen i en strre ildfast form, og press den flat med en stekespade. Avkjl.
6. Smelt sjokoladen i vannbad, og hell over den ferdige bunnen. Avkjl.


7. Og vips s har du en ca 16 deilige energibarer, perfekte til legge i matpakken til noen du er glad i, eller bruke som mellommltid. Det protesteres slettes ikke her i huset, s det m bety at enkelt og billig er minst like bra som dyrt og avansert.

Lykke til, dette er noe alle kan f til!

Om meg

Sk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no