hits

KARI-ANNE AARVÅG

www.hermanogmamma.blogg.no

Eplekake med høstlig preg 18.10.2018

Eplekake hører høsten til. Overflod av disse syrlige fruktene gjør den nesten til en obligatorisk dessert. Jeg liker å variere oppskriftene, og å prøve nye ting. Denne gangen ble det nye, lille ekstra ved oppskriften Creme Fraiche.

150 gram smør

150 gram sukker

2/3 deler av en boks Creme Fraiche

2 egg

250 gram hvetemel

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

kanel

3 epler

melis

perlesukker

1. pisk smør og sukker til en luftig krem

2. pisk inn ett og ett egg om gangen

3. pisk inn creme fraiche

4. bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt det inn

5. hell røren over i en rund form, og pynt med skivede eplebiter og kanel. Husk å smøre formen

6. stek kaken. Dette vil variere med ovnen som bruker, men ca 40 minutter ved 180 grader

Pynt kaken med melis og perlesukker. Hent gjerne en kvast med lyng fra potten på trappen, og server lunken med en dæsj iskrem. Ahhh, dette kan ikke bli feil! Kos dere!

EKSTRAORDINÆRT OSTESMØRBRØD 26.03.2018

For noen år siden var det ordinære ostesmørbrødet helt ok. Helt topp, faktisk. Med Norvegia, smør og ketchup. Egentlig gjenspeilet det også resten av enkelheten ved et umodent menneske i utvikling. Verden var lett spiselig, sinnet naivt, og få spørsmålstegn ble generelt satt.

Men så skjedde det noe. Gradvis. Sakte. 

Verden gikk fra å bli betraktet med tunnelsyn til vidvinkel, spørsmålene kom, nysgjerrigheten blomstret, og kravene ble etter hvert stilt.

Ved tanken på noen av valgene som tidligere ble tatt, skulle man tidvis ønske å bare kunne forsvinne. Som duggen på ruten etter det overopphetede badevannet, eller vinden som raskt og upåaktet piler forbi.

Men så er det vel slik at man ikke skal angre, heller ta lærdom. Så vil noen erfaringer ha høyere pris enn andre.

I alle fall. Her har dere oppskriften på et allsidig og spennende ostesmørbrød med mange smaksopplevelser.

DETTE TRENGER DU:

Et brød du liker godt

Olje

Smør

Soltørkede tomater i olje

En ost du liker godt, jeg har brukt brie

2 skiver bacon

Grov sennep

Grønnkål

Løk

Salt

DETTE GJØR DU:

1. Stek baconet

2. Smør brødskivene med sennep

3. Legg på skivet ost, løk og soltørket tomat

4. Legg den ene skiven over den andre

5. Smør den øvre siden med smør

6. Stek begge sidene av ostesmørbrødet under lokk på middels varme, til osten smelter

7. Lett litt på den ene siden, og lur inn litt grønnkål

8. avslutt gjerne med noen flak maldonsalt (eller annet grovt salt) på toppen

VEL BEKOMME

VEL BEKOMME

VEL BEKOMME

VEL BEKOMME

HEMMELIGHETEN BAK DEN BESTE KAKAOEN 18.11.2017

Selv om jeg er en av dem som elsker denne tiden av året-, kaldt og friskt, har hverdagen de siste ukene vært alt annet enn en dans på roser. Eksamensperioden er i full gang, og oppi det hele har sykdom ramlet inn i familien. Kunne det passet dårligere? Nei.

I slike perioder er det ekstra viktig å kose seg, og hos oss er kakao alltid en hit. Som ved alt annet jeg lager, er det også her viktig å putte i litt ekstra av det beste. I dette tilfellet gjelder det sjokolade og smør. Mmm.

Dette er virkelig hemmeligheten bak den beste kakaoen! Har du ikke prøvd? Prøv, da, vel. 

ENKLE ENERGIBARER PÅ BUDSJETT. 06.02.2014



Jeg er så lei disse dannede matoppskriftene forut sin moderne tid, med spesielle kjerner, former for fett eller mel. Som ikke inneholder ditt og datt, men heller tilfører kroppen sunnhet, balanse, harmoni og gudene vet hva. Som om det ikke er nok, må man milevis for å skaffe disse ingrediensene som er stemplet med de frekkeste priser, så fremt man ikke bor vegg i vegg med Menys største varehus.

All berømmelse til Fotballfruen, oppriktig og ærlig, men for de av oss som ikke har tid og penger til å sette oss inn i det rareste innhold, skulle jeg ønske det var mer fokus på simple oppskrifter rundt moderne mat, om jeg kan kalle det det. Derfor slår jeg til med min alminnelige formel på energibarer, med ingredienser de fleste har i skapet, eller finner lett tilgjengelig på den minste bu.

Du trenger:

♥ 200 g hasselnøtter
♥ 200 g havregryn
♥ 250 g rosiner
♥ 30 g puffet havre
♥ 100 g brunt sukker
♥ 200 g smør
♥ 1/5 ts kanel
♥ 200 g honning
♥ 3 plater kokesjokolade

Du kan med fordel bruke de nøttene du liker best, bytte ut rosinene med noe annet du synes smaker bedre, droppe kanel, eller bruke en annen form for sjokolade. Det er så moro å eksprimentere, og komme frem til smaker en selv liker best. Man får sjeldent gjort noe galt, så lenge man holder seg til hovedingrediensene, som i dette tilfellet er havregryn, smør, brunt sukker og honning.

Slik går du frem:


1. Finn frem alle ingrediensene du trenger. (Her mangler sjokolade).


2. Rist havregrynene på en middels varm panne noen minutter, for så å øke temperaturen og samtidig tilsette rapsolje (jeg hadde ikke rapsolje, så brukte olivenolje, det gikk fint).
3. Smelt smør, honning og brunt sukkert i en kaserolle. La det stå å småputre en god stund. Blandingen er ferdig når du kan ta noe på en skje, holde det under rennende kaldt vann, og massen likner karamell. Tilsett så kanel.
4. Bland havregryn, rosiner og nøtter, for å så helle karamellblandingen over.


5. Fordel massen i en større ildfast form, og press den flat med en stekespade. Avkjøl.
6. Smelt sjokoladen i vannbad, og hell over den ferdige bunnen. Avkjøl.


7. Og vips så har du en ca 16 deilige energibarer, perfekte til å legge i matpakken til noen du er glad i, eller bruke som mellommåltid. Det protesteres slettes ikke her i huset, så det må bety at enkelt og billig er minst like bra som dyrt og avansert.

Lykke til, dette er noe alle kan få til!

Om meg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no