KARI-ANNE AARVÅG

www.hermanogmamma.blogg.no

JOHAUGS BRUK AV TROFODERMIN ER INGEN SKANDALE! 16.10.2016

Jeg blir fysisk dårlig av å lese hevngjerrig oppgulp rettet mot Therese Johaug, om dagen. Det er en skandale at sirenene uler og dopinglistene svelges som ufravikelige regler.

Det skrikes etter å få henne suspendert, på et iskaldt, kynisk vis. Totalt blottet for forståelse og empati. Hun behandles som et vantro sektmedlem på kant med de hellige skrifter. Faktisk får jeg følelsen av å vitne et fundamentalistisk scenario basert på en smalsporet evne til å utarbeide nyanserte vurderinger. 

Hvor er begreper som skjønn, fornuft, vett, forståelse og empati, oppi det hele?

Det skal ikke mer til enn et søk på Google, for å forstå at Johaug-, og hennes lege, har vært svært talentløse under jakten på et effektivt dopingmiddel, dersom dette skulle dreie seg om systematisk doping. Stoffet er lett å oppdage ved prøver, og har-, under gitte mengder, ingen fremmende effekt i en utholdende idrett som langrenn.

Menneskelig svikt, ikke systematisk doping.

Jeg har forståelse for at overskrifter som "Johaug tatt for doping" kan virke brutale, men man må også se på årsakene til de aktuelle overskriftene. Før man trekker konklusjoner.

Det er en skandale at så mange er med på å rakne utøverens integritet og karriere. En utøver verd å prise for fine verdier og holdninger.

Hvor vil vi, egentlig? Hva slags samfunn etterstrebes?

Stakkars Therese. Stakkars lege. Og forresten; stakkars du, du som baserer konklusjoner på bokstavtro.

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no