hits

KARI-ANNE AARVÅG

www.hermanogmamma.blogg.no

HVORFOR ER TATOVERINGER BEDRE ENN FILLERS? 17.02.2018

Jeg henger nok litt bakpå, i og med at denne debatten ligger død akkurat nå. Men dette er et spørsmål som støtt surrer i hodet, so here we go: Hvorfor går ikke tatoveringer under kategorien "å fikse på utseendet"?

Jeg tenker selvfølgelig på stormen rundt rosabloggernes blafrende lepper av noen nebb, de stramme pannene, lammede muskler i ansiktet og fettet fra magen formet i perlerunde rumper. Injeksjoner og plastisk kirurgi.

Det er så provoserende å være vitne til bloggere og andre profilerte fjes som til stadighet glemmer sin egen "synd". Med tatoverte kropper roper de etter en mer naturlig trend. De bønnfaller unge lovende om å være fornøyde med den naturlige utgaven av seg selv. Og det mellom den dirrende lyden av en blekkfylt nål som brøyter seg gjennom deres eget kjøtt og blod. Resultatet kan være motiver som gjør det vanskelig å oppdage føflekkreft, eller i aller verste fall gir HIV. Om jeg skal sette det helt på spissen.

Er det ikke dette man kaller dobbeltmoral?

De som fjerner tatoveringer kan i alle fall gni seg i hendene i årevis, for her er det penger å hente. Vi nordmenn angrer som aldri før. Og ved hjelp av laser, gjør vi altså alvor ut av angeren. Det på tross av mangelfull kunnskap rundt fjerning av tatoveringer med laser. Det er en antatt risiko for kreft, men hvor stor risikoen er, er enda ukjent. To fluer i en smekk, her, altså. Eller skal vi si russisk rulett to ganger på rad? Først nålen, så laseren. 

Det er betryggende å vite at de som vet oppskriften på god psykisk helse selv er opptatt med å forurense egen kropp. For så å late som ingenting. Fordi "det er deres kropp, og de bestemmer da selv over den".

Det er ikke alltid slik at den som roper høyest har det ærligste budskapet. Det er en fin regel å ha i bakhodet. Synes jeg.

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no