KARI-ANNE AARVÅG

www.hermanogmamma.blogg.no

ENKLE ENERGIBARER PÅ BUDSJETT. 06.02.2014Jeg er så lei disse dannede matoppskriftene forut sin moderne tid, med spesielle kjerner, former for fett eller mel. Som ikke inneholder ditt og datt, men heller tilfører kroppen sunnhet, balanse, harmoni og gudene vet hva. Som om det ikke er nok, må man milevis for å skaffe disse ingrediensene som er stemplet med de frekkeste priser, så fremt man ikke bor vegg i vegg med Menys største varehus.

All berømmelse til Fotballfruen, oppriktig og ærlig, men for de av oss som ikke har tid og penger til å sette oss inn i det rareste innhold, skulle jeg ønske det var mer fokus på simple oppskrifter rundt moderne mat, om jeg kan kalle det det. Derfor slår jeg til med min alminnelige formel på energibarer, med ingredienser de fleste har i skapet, eller finner lett tilgjengelig på den minste bu.

Du trenger:

♥ 200 g hasselnøtter
♥ 200 g havregryn
♥ 250 g rosiner
♥ 30 g puffet havre
♥ 100 g brunt sukker
♥ 200 g smør
♥ 1/5 ts kanel
♥ 200 g honning
♥ 3 plater kokesjokolade

Du kan med fordel bruke de nøttene du liker best, bytte ut rosinene med noe annet du synes smaker bedre, droppe kanel, eller bruke en annen form for sjokolade. Det er så moro å eksprimentere, og komme frem til smaker en selv liker best. Man får sjeldent gjort noe galt, så lenge man holder seg til hovedingrediensene, som i dette tilfellet er havregryn, smør, brunt sukker og honning.

Slik går du frem:


1. Finn frem alle ingrediensene du trenger. (Her mangler sjokolade).


2. Rist havregrynene på en middels varm panne noen minutter, for så å øke temperaturen og samtidig tilsette rapsolje (jeg hadde ikke rapsolje, så brukte olivenolje, det gikk fint).
3. Smelt smør, honning og brunt sukkert i en kaserolle. La det stå å småputre en god stund. Blandingen er ferdig når du kan ta noe på en skje, holde det under rennende kaldt vann, og massen likner karamell. Tilsett så kanel.
4. Bland havregryn, rosiner og nøtter, for å så helle karamellblandingen over.


5. Fordel massen i en større ildfast form, og press den flat med en stekespade. Avkjøl.
6. Smelt sjokoladen i vannbad, og hell over den ferdige bunnen. Avkjøl.


7. Og vips så har du en ca 16 deilige energibarer, perfekte til å legge i matpakken til noen du er glad i, eller bruke som mellommåltid. Det protesteres slettes ikke her i huset, så det må bety at enkelt og billig er minst like bra som dyrt og avansert.

Lykke til, dette er noe alle kan få til!

Om meg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no