KARI-ANNE AARVÅG

www.hermanogmamma.blogg.no

ENKLE ENERGIBARER PÅ BUDSJETT. 06.02.2014



Jeg er så lei disse dannede matoppskriftene forut sin moderne tid, med spesielle kjerner, former for fett eller mel. Som ikke inneholder ditt og datt, men heller tilfører kroppen sunnhet, balanse, harmoni og gudene vet hva. Som om det ikke er nok, må man milevis for å skaffe disse ingrediensene som er stemplet med de frekkeste priser, så fremt man ikke bor vegg i vegg med Menys største varehus.

All berømmelse til Fotballfruen, oppriktig og ærlig, men for de av oss som ikke har tid og penger til å sette oss inn i det rareste innhold, skulle jeg ønske det var mer fokus på simple oppskrifter rundt moderne mat, om jeg kan kalle det det. Derfor slår jeg til med min alminnelige formel på energibarer, med ingredienser de fleste har i skapet, eller finner lett tilgjengelig på den minste bu.

Du trenger:

♥ 200 g hasselnøtter
♥ 200 g havregryn
♥ 250 g rosiner
♥ 30 g puffet havre
♥ 100 g brunt sukker
♥ 200 g smør
♥ 1/5 ts kanel
♥ 200 g honning
♥ 3 plater kokesjokolade

Du kan med fordel bruke de nøttene du liker best, bytte ut rosinene med noe annet du synes smaker bedre, droppe kanel, eller bruke en annen form for sjokolade. Det er så moro å eksprimentere, og komme frem til smaker en selv liker best. Man får sjeldent gjort noe galt, så lenge man holder seg til hovedingrediensene, som i dette tilfellet er havregryn, smør, brunt sukker og honning.

Slik går du frem:


1. Finn frem alle ingrediensene du trenger. (Her mangler sjokolade).


2. Rist havregrynene på en middels varm panne noen minutter, for så å øke temperaturen og samtidig tilsette rapsolje (jeg hadde ikke rapsolje, så brukte olivenolje, det gikk fint).
3. Smelt smør, honning og brunt sukkert i en kaserolle. La det stå å småputre en god stund. Blandingen er ferdig når du kan ta noe på en skje, holde det under rennende kaldt vann, og massen likner karamell. Tilsett så kanel.
4. Bland havregryn, rosiner og nøtter, for å så helle karamellblandingen over.


5. Fordel massen i en større ildfast form, og press den flat med en stekespade. Avkjøl.
6. Smelt sjokoladen i vannbad, og hell over den ferdige bunnen. Avkjøl.


7. Og vips så har du en ca 16 deilige energibarer, perfekte til å legge i matpakken til noen du er glad i, eller bruke som mellommåltid. Det protesteres slettes ikke her i huset, så det må bety at enkelt og billig er minst like bra som dyrt og avansert.

Lykke til, dette er noe alle kan få til!

10 Kommentarer skjul

06.02.2014 kl. 15:27
Jeg har vann i munnen! Det såååå herlig godt ut :) dette MÅ testes :) flinke du er :)

Veronica

06.02.2014 kl. 16:33
Dette så like godt ut, Kariiii :) Skal prøve det en dag!

gunnaroriflamelunde

06.02.2014 kl. 16:44
Det skal jeg og min sambo prøve. Takk skal du ha

Siv

06.02.2014 kl. 16:50
Ser kjempegode ut! Disse skal mamsèn og lillegutt prøve. :o)

Ina

06.02.2014 kl. 18:43
Det så kjempegodt ut!:D dette må jeg også prøve:*

hverdagssnerk

06.02.2014 kl. 20:54
Såg kjempe godt ut! :)))

Sofie

09.02.2014 kl. 20:19
Åh, det så kjempegodt ut! Skal prøves en dag!
Åh, denne skal testes - å det fort!!

Jeg har en avhengighet av en mengde søtsaker hver dag, om det er kaker, mat, godteri eller hva det er.. bare det er noe søtt. Må liksom ha min daglige dose av noe søtt 8-) Så denne oppskriften skal testes ut fort som mulig. Sleng ut alt du har av slike oppskrifter, jeg følger heretter nøye med som ny leser av bloggen din! ;D

Bella Hope Pedersen

25.02.2014 kl. 19:59
Namnam! Dette er noe jeg burde teste ut :)

Hvor mange spiser man til mellom måltid? 1-2? :D

Kari-Anne Aarvåg

25.02.2014 kl. 21:06
Bella Hope Pedersen: Det må du prøve! Hmm, spørs hvor store du skjærer dem. De er veldig mektige, så ville sagt det holder med 1 :P

Skriv en ny kommentar

Om meg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits